Behandeling om een kelder waterdicht te maken

Lekkage in de kelder komt veel voor. Dit is niet alleen vervelend, maar ook erg ongezond. In een vochtige kelder ontstaat namelijk snel schimmel, wat slecht is voor uw gezondheid. Daarnaast loopt u extra ruimte mis. Een kelder is natuurlijk ideaal voor opslag of een extra hobby- of studeerkamer, maar kan onbruikbaar worden door water in de kelder. Uw kelder waterdicht maken is daarom van groot belang! 

Een kelderlekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van een hoge grondwaterstand of poreusheid van kelderwanden, maar ook een slechte ventilatie of een zwakke constructie van de kelder kunnen ten grondslag liggen aan de wateroverlast.

Water in de kelder is niet helemaal te voorkomen, maar u heeft dit wel voor een deel zelf in de hand. Een goed ventilatiesysteem in de keuken en badkamer scheelt al een hoop. Ook een raampje open zetten na het douchen of koken zorgt voor een betere ventilatie. Op die manier zorgt u ervoor dat er zoveel mogelijk droge lucht circuleert in huis, waardoor het vocht zo min mogelijk omhoog trekt.

Mocht er toch water in de kelder komen, dan is het van belang dat u hier tegen optreedt zodra de eerste tekenen van lekkage zichtbaar worden. Tegen wateroverlast kunt u niet te vroeg actie ondernemen! Wat begint als een paar vochtplekken kan namelijk uitlopen op een volgelopen kelder. Daarom moet u niet te lang wachten met uw kelder waterdicht maken. Als u te laat bent, kan het maar zo zijn dat spullen al zijn gaan schimmelen die u moet weggooien. Dat zou toch zonde zijn? Daarnaast is het dan meer werk om de kelder weer waterdicht te maken.

Heeft u last van water in uw kelder? Van Toog staat voor u klaar. Dankzij de unieke behandelmethode die Van Toog toepast, bent u verzekerd van een waterdichte kelder. Bovendien krijgt u altijd dertig jaar garantie! Een waterdichte kelder biedt vele voordelen: extra opslagruimte, een gezondere leefomgeving, uw energierekening daalt en de waarde van uw woning stijgt. Kortom, wilt u ook weer genieten van een waterdichte kelder? Laat uw kelder waterdicht maken door Van Toog! Neem contact op voor een afspraak of vrijblijvend advies.