De landelijke tuin

De landelijke tuin is een tuin vol natuurlijke elementen, waarbij de natuur zo veel mogelijk vrij wordt gelaten om een eigen weg te vinden.

Genieten van een landelijke tuin

Veel mensen denk bij een landelijke tuin meteen aan een tuin op een groot grondgebied in een landelijke omgeving. Maar de landelijke tuin is de afgelopen jaren erg populair geworden, lde landelijke tuin is onderdeel geworden van een nieuwe vorm van wonen, het nieuwe wonen, waarbij ook mensen in de stad proberen op creatieve wijze een landelijke tuin te creeeren. Door het gebruik van landelijke elementen zoals veel groen, beschutte zitjes en vijvers kan met niet al te veel moeite een landelijke tuin worden aangelegd.

Het gebruik van water

Bij een landelijke tuin speelt water een grote rol. Dit kan al een klein stroompje zijn, of juist een grote vijver omringd met veel groen. De vijver trekt verschillende dieren zoals kikkers en vogels aan, daarnaast kun je zelf natuurlijk ook vissen in de vijver houden. Hierdoor ontstaat er leven in de tuin, de vogels en ander dieren zullen direct voor mooie natuurlijke taferelen zorgen. De vijver kan met riet en andere vaste planten worden afgezet, waardoor het geheel direct een landelijke look heeft.

Planten

In het interieur zien we bij dat er bij het landelijk wonen veel gebruik wordt gemaak van natuurlijke elementen. Meubels, woonaccessoires en vloeren worden zo veel mogelijk van natuurlijke materialen vervaardigd. In een landelijke tuin speelt het natuurlijke element ook een grote rol. Zo is er in een landelijke tuin een overvloed aan planten. De planten worden zo min mogelijk gesnoeid en planten worden al zeker niet in bepaalde vormen gesnoeid. Her en der wat bijknippen kan natuurlijk altijd, maar in een echte landelijke tuin, heeft de natuur vrij spel.

Tuinaccessoires

Bij de landelijke tuin wordt ook op het gebied van meubels en accessoires veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Een houten tuinmeubel set met een whitewash laagje zal erg goed staan in een landelijke tuin, zeker als het interieur binnenshuis ook in dezelfde trend ingericht is, sluit dit goed aan.  Lees meer over woonaccessoires voor buiten op www.senseofthecity.nl. Omdat er in de landelijke tuin veel aandacht is voor dieren is het zeker in de koude wintermaanden gewenst om goed voor dieren te zorgen. Wanneer het vriest zullen vogels erg blij zijn met vetbollen, pindanetjes etc.  In de vijver kunnen vogels en andere dieren ook komen drinken wanneer ze moeilijk andere waterbronnen kunnen vinden.