De tuin opknappen

Tuin opknappen, plan van aanpak

Word het weer eens tijd om de tuin eens flink aan te pakken, dan is het handig om van te voren een goede plan van aanpak te maken. Met de hulp van een hovenier, of doe je het allemaal liever zelf. In dit blog gaan we even uit van het laatste. Een plan van aanpak helpt je inzicht te geven en je wensen op een rij te zetten, waaronder het ontwerp en natuurlijk het budget. Je tuin opknappen kan op verschillende manieren van wat subtiele veranderingen tot een zeer rigoureuze aanpak. Stel jezelf de vraag wat je graag aan je bestaande tuin wilt behouden en wat je daarentegen eruit zou willen hebben. Welke sfeer zou je in je tuin willen creëren waar heb je je het liefst je zithoek, terras of veranda. Haal inspiratie uit websites en blogs over tuinieren maar bekijk ook de laatste woontrends zoals op woninginrichtingonline.nl. Na deze vragen beantwoord te hebben, kun je een ontwerp verzinnen voor je hernieuwde tuin.

Enkele tips

Tuin opknappen? Hierbij enkele handige tuin opknappen tips. De voorbereiding is gedaan dus kun je aan de slag. De tuin opknappen kan eventueel in verschillende fasen maar bedenk wel dat in één keer de tuin opknappen vaak efficiënter is. Bekijk ook wat er allemaal valt her te gebruiken, oude planken bijvoorbeeld om moestuin- of bloembakken van te maken, maar zeker ook planten. Herplanten kan het beste gebeuren als de plant in rust is (najaar) of vlak voordat de nieuwe groei begint (vroege voorjaar). In deze periode slaan de wortels het beste aan. Investeer te aller tijde in goede grond, de belangrijkste basis voor een mooie bloeiende tuin!

Maak een boodschappenlijst voordat je inkopen gaat doen, zo voorkom je onnodige extra aankopen!

Een mooie tuin heeft tijd nodig

Een tuin opknappen kost tijd, de natuur groeit en bloeit vanzelf maar heeft de tijd nodig om mooier te worden. Snoei regelmatig waar nodig, houdt het gras netjes bij en verwijder zo nodig de dode takjes. De tuin opknappen kost ook vooral veel man uren, wellicht teveel voor jou alleen. Kijk waar je buren, familie of vrienden goed in zijn en vraag hen eventueel om jou te helpen. Beloon ze later met een heerlijke barbecue in jouw mooie nieuwe tuin!