Woonboerderij tuin

Het wonen op een woonboerderij is voor veel mensen een ware droom. Over het algemeen komt er bij het wonen op een woonboerderij ook het wonen in een landelijke omgeving kijken. De natuur, vogels en weide dieren, de rust en ruimte zijn allemaal redenen waarom mensen graag in een landelijke omgeving op een woonboerderij wonen. Lees meer over wonen op een woonboerderij.

De tuin bij een woonboerderij

Wat voor veel mensen belangrijk is bij het kopen van een woonboerderij de ruime tuin één van de redenen om in de plattelandsomgeving op een woonboerderij te gaan wonen. Vanuit de tuin zijn er vaak mooie uitzichten over de landelijke of bosrijke omgeving.

De inrichting van een woonboerderij tuin

De inrichting van de tuin bij een woonboerderij kan mede worden bepaald door de inrichting van het interieur. Heeft men in de woonboerdrij gekozen voor een landelijke inrichting, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en tinten, dan kan men deze inrichting ook verder doorzetten naar de tuin.

De landelijke tuin

Een landelijke tuin is herkenbaar aan de overvloed aan planten. Een landelijke tuin vereist daarom ook aardig wat onderhoud. De landelijke tuin is een tuin waar de bewoners van de woonboerderij dagelijks mee in contact willen komen. Een plek waar je op een warme dag ergens in de schaduw plaatst neemt om een boek te lezen, of waar je ‘s avonds met vrienden en familie een drankje drinkt bij een vuurkolf of een vuurschaal. Vaak worden landelijke tuinen ook elementen uit de boerderij en het platteland geintegreerd. Denk hierbij aan een haag met knotwilgen of juist verschillende fruitbomen. Ook waterpartijen, vijvers en verschillende zithoekjes zijn onderdeel van de landelijke tuin.

De onderhoudsarme boerderijtuin

Bij een strakke woninginrichting komt ook vaak een strakke modern ingerichte tuin kijken. Dit zijn vaak onderhoudsarme tuinen. Een onderhoudsarme boerderijtuin wordt veelal met tegels, grind en onderhoudsarme planten ingericht. Er kan eventueel ook een stuk gras of kunstgras bij worden gelegd. De plantvakken tussen de tegels, grind en gras worden met heesters en bomen ingevuld, dat zijn planten die weinig onderhoud nodig hebben.