Deurmatten

Bijna in iedere woning wordt wel van een deurmat gebruikt gemaakt. Een deurmat heeft als functie om het vuil van de schoenen van mensen die het huis betreden te verwijderen. De ene deurmat werkt beter dan de andere en sommige deurmatten zijn weer sierlijker dan anderen. Er kan onderscheid worden gemaakt in deurmatten voor binnen en buiten.

In veel culturen wordt het erg vreemd gevonden dat wij in Nederland vaak de woning betreden zonder onze schoenen uit te doen. Eigenlijk is de gedachte dat je het vuil waar je hele dag in loopt zo maar mee de woning binnen loopt. Daarom zie je in andere landen vaak dat mensen voor het betreden van de woning hun schoenen uit doen. Vervolgens vegen ze hun voeten op een deurmat die binnen ligt. Op allesover-tuinen.nl willen we het juist hebben over de deurmatten die buiten liggen.

 Deurmatten voor buiten

Ook voor buiten zijn er verschillende soorten deurmatten. Over het algemeen zijn de deurmatten voor buiten van ruwere materialen dan de deurmatten voor binnen. De deurmatten voor buiten moeten zeker in Nederland in verschillende weersomstandigheden kunnen functioneren. Een paar voorbeelden zijn bijvoorbeeld alumium deurmatten met borstels van synthetische vezels, complete rubberen schoonloopmatten, rubberen matten met laagpolige vezels, kokos deurmatten en gietijzeren deurmatten. De gietijzeren deurmat is een klassieke deurmat die al lange tijd wordt gebruikt.

Gietijzeren deurmatten

Gietijzeren deurmatten blijven voor veel mensen aantrekkelijk. Deze matten worden namelijk erg sierlijk ontworpen. Er worden vaak klassieke victoriaanse patronen gebruikt. De gietijzeren deurmat past perfect in een klassiek interieur maar is ook erg goed met een landelijke interieur te combineren. Zeker de roestbruine klassiek Victoriaanse deurmatten zoals bij Hometextileshop.com zijn goed te combineren met verschillende stijlen. Gietijzeren deurmatten zijn er in verschillende vormen en maten. Normaal gesproken worden de deurmatten in half ronde of rechthoekige vorm verkocht. Er worden modellen geleverd die geheel van gietijzer worden gemaakt, daarnaast zijn er ook gietijzeren deurmatten met kokosborstels.

Het voordeel van gietijzeren deurmatten is dat ze erg duurzaam zijn. De matten kunnen hun functie vervullen onder alle weersomstandigheden en gaan erg lang mee. De deurmat zal nooit wegwaaien en is tevens een sierlijke aanvulling bij de rest van de woning/ tuin. De combinatie met kokosborstels wordt vaak gemaakt omdat de kokosborstels goed zijn voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Een laatste voordeel van een gietijzeren deurmat is dat deze met een borstel of vochtige doek erg makkelijk schoon te maken zijn.