Nieuwe CV-ketel voor in uw woning

Welk type CV-ketel heeft u momenteel in uw woning? Zeker in oudere woningen wordt nog vaak gekozen voor een combinatie van een losse CV-ketel met een losse boiler. Dit is een kostbare combinatie, zeker nu er verschillende soorten combiketels en HR-ketels worden aangeboden. De investering in een dergelijke ketel weerhoudt veel mensen er echter van om de overstap te maken. Zonde van uw geld en zonde van het milieu! Wij spraken met een erkende loodgieter uit het zuiden van Nederland, die ons meer vertelde over de mogelijkheden van een combiketel en de voordelen van een overstap naar een dergelijke ketel. Heeft u de keuze voor een combiketel al eens overwogen, als u momenteel nog gebruik maakt van een boiler en losse CV-ketel? U kunt hier veel geld mee besparen!

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Een combiketel is veel zuiniger in zijn werking, dan de conventionele boiler en CV-ketel. Zeker als u bedenkt dat u bij een combinatie van twee apparaten, ook ongeveer twee keer zoveel stroom moet leveren voor het verwarmen van uw woning of de warmwatervoorziening in huis. Dit is zonde van uw geld! Dat is niet de enige reden om over te stappen naar een nieuwe CV-ketel, ook is een combiketel veel milieuvriendelijker door het hogere rendement van deze ketels. Er is minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren, als bij een conventionele CV-ketel. Een HR-ketel is nog zuiniger, maar vaak ook een stuk duurder dan een simpelere vorm combiketel. Des te minder energie u verbruikt, des te milieuvriendelijker het apparaat ook is!

Investeren in de toekomst

Een nieuwe cv-ketel installeren is niet alleen goed voor het milieu, ook voor uw portemonnee op de lange termijn. Veel mensen schrikken in eerste instantie van de grote investering die gedaan moet worden voor de aanschaf en installatie van de combi- of HR-ketel. Doordat u jaarlijks bespaart op de energiekosten zult u die investering na een paar jaar al hebben terugverdiend, waarna de overige jaren u enkel nog winst opleveren. Laat ook voor uw situatie berekenen wat u jaarlijks op de energiekosten kunt besparen, zodat u weet waar u aan toe bent als u kiest voor een combiketel.

Door de hulp van een erkende loodgieter in te schakelen bij het kiezen en installeren van een nieuwe combiketel, krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden.