Spouwmuurisolatie

4 tips voor het aanleggen van spouwmuurisolatie

Bijna iedereen beschikt hedendaags over isolatie. Dit is bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, maar het betreft ook bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie. Kortom: het is dus onmisbaar in uw huis tegenwoordig. Er kleven vele voordelen aan het hebben van isolatie in uw woning, denk daarbij aan minder kosten, het is beter voor het milieu en u heeft minder geluidsoverlast. Natuurlijk zijn er ook nadelen, zoals het feit dat het aanleggen van spouwmuurisolatie bijvoorbeeld niet zeer zeer goedkoop is. Toch is het zo dat de voordelen de nadelen afwegen en daarom kiezen zoveel mensen voor isolatie. Wanneer u nog niet beschikt over (goede) spouwmuurisolatie, is het handig om de volgende 4 tips te lezen, alvorens u te werk gaat.

Aanleggen spouwmuurisolatie

Wanneer u van plan bent om uw spouwmuurisolatie zelf aan te leggen, is het misschien verstandig om uzelf van te voren in te lichten over het monteren hiervan. Vaak is het aanleggen van dergelijke isolatie niet eenvoudig en brengt een hoop puin en afval met zich mee. Het is daarom erg slim om, voordat u aan de slag gaat, uzelf te informeren bij een professioneel bedrijf dat zich richt op het aanleggen van isolatie, in dit geval spouwmuurisolatie. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of dit bedrijf werkelijk gecertificeerd is in het aanleggen van isolatie. Een dergelijk bedrijf is bijvoorbeeld Regio Isolatie, dat zich focust op het aanleggen van het isoleren van uw spouwmuur, vloer, kruipruimte en dak.

Inspectie

Als u uiteindelijk een professioneel, gecertificeerd bedrijf vindt, staat u op het punt om een offerte aan te vragen om uw isolatie te laten leggen. Bij deze offerte is het vaak mogelijk om een aantal opmerkingen toe te voegen. Wanneer dat het geval is, is het verstandig om daar ook gebruik van te maken. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om bij deze offerte na te vragen of uw gekozen bedrijf ook een inspectie van uw buitengevel uitvoert. Dit is van belang wanneer u niet zeker weet of uw gevel voldoet aan de eisen voor spouwmuurisolatie en of men deze niet beter kan vervangen.

Vochtproblemen

Vochtproblemen zijn een bekend fenomeen onder de mensen. Veel mensen hebben hier ooit last van gehad, of kampen nog steeds met dit probleem. Na het kiezen van uw bedrijf en het aanvragen van de offerte, is de inspectie aan de beurt. Deze inspectie, waarin u bijvoorbeeld aangaf dat u uw buitengevel wilde controleren, is ook handig als het gaat om vochtproblemen. U geeft dit aan aan de medewerkers van het bedrijf tijdens de inspectie, zodat zij u helpen met of adviseren over deze klacht.

Subsidie

Tot slot is het verstandig om uzelf te informeren over lokale of regionale subsidies. Het is mogelijk dat u beschikt over een geldbedrag van de gemeente of overheid om te investeren in uw isolatie. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar het is altijd slim om dit te weten alvorens u daadwerkelijk uw isolatie laat plaatsen. De energiesubsidiewijzer helpt u daarmee verder.