Geef kleur aan je terras

Een tuin op zich is heel kleurrijk. Er zijn groene bladeren, bruine takken, gele bloemen, enz. Helaas wordt deze lijn niet doorgetrokken in het terras. De meeste woningen gebruiken hier sobere kleuren, zoals grijze terrastegels en tuinmeubelen in antraciet. Er ontbreken dus frisse tinten. Maak je geen zorgen, want met onderstaande tips geef je kleur aan jouw terras.

fermob-tuinmeubelen

Tip #1: Kies kleurrijke tuinmeubelen

Weg met die saaie kleuren! De eenvoudigste manier om jouw terras op te fleuren, is door middel van felgekleurde tuinmeubelen. Het Franse designmerk Fermob heeft bijvoorbeeld een reeks kleurrijke tuintafels, tuinstoelen en ligzetels. Geel, groen, rood, blauw, … saai is deze collectie nooit!

Handig om te weten: de ontwerpen van Fermob werden met een speciale coating behandeld. Deze beschermt de terrasmeubelen tegen de zon, waardoor ze langer hun kleur behouden.

Tip #2: Plaats planten op je terras

Bloemen en planten komen in diverse kleuren. Ze mogen dus niet op jouw terras ontbreken. Zoek bijvoorbeeld enkele grote plantenbakken (die mogen ook gerust een opvallend kleurtje hebben) en zet ze aan de rand van het terras. Daarnaast kan je nog een boeket bloemen op de tuintafel zetten. Ook leuk, maar iets minder ‘groen’, is een tafelkleed of kussens met een bloemenmotief.

Tip #3: Zorg voor decoratie

In een interieur is het nogal voor de hand liggend dat we decoratiestukken gebruiken. Waarom is dat niet in onze tuin het geval? Ook met decoratie kan je een kleurrijke toets aan jouw tuin geven. Bij een tuinsalon kan je bijvoorbeeld een kleurrijke poef plaatsen. Of wat dacht je van een felgekleurde schaal op de tafel of een rode windlantaarn? De echte durvers kunnen een kleurrijk buitentapijt kopen.

Tip #4: Speel met gekleurde verlichting

Onze laatste tip, maar daarom niet minder belangrijk: gebruik gekleurde verlichting. Als accentverlichting kan gekleurd licht erg mooi zijn. Richt bijvoorbeeld een RGB-spot op een kunstwerk of een bloemenperkje. Vergeet niet: less is more. Wees spaarzaam met gekleurde verlichting, anders verliest het haar stijlvolle karakter.