Handig tuingereedschap

Tuin

Een tuin biedt het hele jaar door altijd wel iets om naar te kijken. Is het in de winter de rijp op de takken of een met sneeuw bedekte tuin, in de lente de opkomende bloesem of de nesten bouwende vogels, in de mooiste tijde van het jaar is het alles wat bloeit en groeit. Alles? Niet echt alles, want een goed onderhouden tuin vraagt veel aandacht. Planten die niet gepland zijn, zullen moeten worden verwijderd. Gras mag dan wel mooi zijn, maar dient ook kort gehouden te worden. Woekerende vegetatie wil bijgeknipt worden en ongedierte bestreden. Want zo blijft de tuin de plek waar op de mooie zomeravond kan worden gebarbecued, van het leven worden genoten bij een koel drankje en de ideale plek om te zonnen, te spelen en ravotten en om volop van het buitenleven te genieten.

Tuinonderhoud

Een dergelijk paradijs vraagt natuurlijk om heel wat uurtjes werk. Dat begint bij de nieuwe lente. De tuin schoonmaken, nieuwe aanplant, eventueel schilder- en reparatiewerk en het schoonmaken van het tuinmeubilair. Vanaf nu is het ieder weekend een paar uurtjes zorg besteden aan de tuin. Al is het maar om het gras te maaien, de heg te trimmen of even alles wat te schoffelen. Onderhoud betekent ook dat heel wat handig tuingereedschap gebruikt wordt om de tuin mooi te houden. Gereedschap dat ook aandacht verdient. De grasmaaier schoonmaken, eventueel smeren of voorzien van nieuwe onderdelen. Dat kan met name bij een elektrische grasmaaier of een kantsnijder het geval zijn. Is iets aan vervanging toe? Doe het dan zo snel mogelijk om eventuele verdere schade te voorkomen. Kijk even bij deonderdelenshop.nl voor nieuwe onderdelen. Zij leveren ook voor topmerken zoals de onderdelen voor Stiga tuinmachines.

Dromen

Voor de een is een elektrische grasmaaier al een droom. Maar de ultieme droom is toch eigenlijk een echte zitmaaier. Zo’n grasmaaier van Stiga waar je plaats op neemt om die immense grasvlakte te maaien. Dat is de ultieme vorm van tuinplezier. Wie wil dat niet? Natuurlijk loont een dergelijke grasmaaier pas als er een groot oppervlak kort gehouden moet worden, maar het gaat om de droom zelf. In Engeland worden deze motormaaiers overigens veel gebruikt voor speciale grasmaaierraces. Hoe zou het zijn om op een grasmaaier met een pure snelheid van 60 kilometer over de baan te jagen? Uiteraard is dit niet het handig tuingereedschap dat bij tuinliefhebbers in de garage te vinden is. Voor het normale tuinonderhoud is een gewone gazonmaaier, een heggenschaar, een tuinfrees en een bladblazer meer dan voldoende. Zeker voor hen die ook nog van de tuin zelf willen genieten en niet alleen maar van onderhoud. Want uiteindelijk gaat het om het evenwicht tussen werk en plezier.