Zwembad

Zwembaden – Bij het hebben van een heerlijk zwembad in je tuin komt veel kijken waar je misschien niet over hebt nagedacht. Zo moet het zwembad goed onderhouden worden, zowel in de zomer als in de winter. Daarnaast is een zwembadverwarming van essentieel belang in ons vaak toch koude kikkerlandje om ook tijdens de wat minder warme periodes van je zwembad te genieten. Bij deze enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het hebben van een zwembad.

Wateronderhoud
Zuiver en schoon water is van essentieel belang voor je zwembad. Na het gebruiken van het zwembad gaat de kwaliteit van het water vaak snel achteruit. Ook wanneer het zwembad niet in gebruik is kunnen er viezigheden in het water belanden, zoals grof vuil en kleine insecten. Dit vuil is eenvoudig met de hand of een schepnetje uit het water te vissen, maar de kleine viezigheden zijn lastiger met de hand te filteren. Daarom is een zwembadfilter erg belangrijk voor de kwaliteit van het zwemwater. Het is tevens aan te raden om het zwembad eens in de 3 maanden eens goed schoon te maken. Denk daarbij niet alleen aan het water, maar ook aan de randen en de bodem van het zwembad!

Zwembadfilter
Een goede pomp en filterinstallatie zorgen ervoor dat kleine viezigheden, zoals insecten en algen snel en efficiënt uit het water worden gefilterd. Ook bacteriën die je met het blote oog niet kunt opsporen worden zo verwijderd waardoor het zwemwater van goede kwaliteit blijft. Hierdoor kun je gewoon genieten van een frisse duik en verklein je de kans dat je ziek wordt van het water.

Chloor
Ook chloor is erg belangrijk bij het onderhouden van het water. Chloor zorgt ervoor dat het water schoon blijft en dit is vooral van belang wanneer de temperaturen stijgen. Chloortabletten zijn zeer geschikt voor het op peil houden van de chloorwaarden van het zwembad. Met een test setje voor de PH- en chloorwaarden kun je de kwaliteit goed in de gaten houden.

Zwembadverwarming
Wil je al vroeg in de lente genieten van het zwembad, dan is een zwembadverwarming van groot belang om de temperatuur van het zwembad te verhogen. Ook tijdens de koudere periodes kun je met een zwembadverwarming toch gewoon genieten van je zwembad, zelfs al sneeuwt het! Er zijn diverse mogelijkheden om je zwembad te verwarmen. Zo kun je kiezen voor een houtgestookte zwembadverwarming, maar behoren zonnecollectoren of warmtepompen ook tot de mogelijkheden.

Let er dus goed op dat er bij het hebben en onderhouden van een zwembad veel komt kijken wil je het hele jaar kunnen genieten. Bij Storvattshop kun je verschillende producten en accessoires vinden die je kunnen helpen bij het onderhouden van je zwembad!