Terrasmeubelen als tuindecoratie

fermob

Het kleurenpalet van een tuin bestaat meestal uit groentinten. Gras, struiken, bomen hebben allemaal dezelfde hoofdkleur. Dat zorgt voor een rustgevende uitstraling, maar maakt de tuin redelijk saai. Enkele kleurrijke bloemen zijn dus zeker een must.

Verder kan je nog terrasmeubelen als decoratie gebruiken. Dan hebben we het niet over saaie, antracietkleurige tafels en stoelen, maar over kleurrijke meubelen als die van het Franse Fermob. Deze hippe tuintafels en –stoelen zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Rood, groen, blauw, oranje, paars er is voor ieder wat wils. Met deze terrasmeubelen geef je een extra dosis kleur aan jouw tuin.

Hoe je van een speelse look? Combineer dan twee of drie verschillende kleuren van tuinstoelen aan dezelfde tafel. Gebruik twee complementaire kleuren, zoals blauw en paars, met één accentkleur, bijvoorbeeld geel.

Tuindecoratie draait niet alleen om kleuren. De vormgeving speelt ook een rol. Een design ligbed in een sober kleurtje nog steeds decoratief een meerwaarde zijn. Ook op deze manier tilt het meubilair de tuininrichting naar een hoger niveau.