Tips om je tuin schoon te maken voor de zomer

In de herfst en in de winter maken mensen vaak weinig gebruik van hun tuin. Door de bladeren die er op de grond blijven liggen, het onkruid dat er groeit en de planten die de winter niet overleven ziet de tuin er in de winter vaak slechter onderhouden en saai uit. Als je in de lente en in de zomer dan weer gebruik wilt gaan maken van je tuin, moet je deze eerst schoonmaken.

Dode takken verwijderen

Als je bomen, struiken en planten in je tuin hebt, kun je deze het beste controleren. Door alle dode bladeren en takken te verwijderen ziet de tuin er een stuk verzorgder uit dan daarvoor het geval was. Daarnaast kunnen de takken en bladeren daarna ook niet meer op de vloer vallen als je deze net hebt schoongemaakt.

De vloer schoonmaken

In de winter valt er van alles op de vloer in de tuin, de vloer ligt dan vol met bladeren en ander troep. Daarom kun je het beste beginnen met alle bladeren en takken bij elkaar te harken en weg te gooien en vervolgens kun je de tuin bezemen. Als je tegels hebt is het ook handig om je tegels schoon te maken met een hogedrukreiniger, daarmee zien de tegels er weer als nieuw uit en verdwijnt het onkruid. Als je een gazon hebt kun je het gras het beste in banen maaien, dan ziet de tuin er ook goed onderhouden en netjes uit.

tuinen

Groene aanslag verwijderen

Door de bladeren die er in de winter in de tuin blijven liggen, kan er groene aanslag ontstaan. Dit kun je gemakkelijk met schoonmaakmiddel verwijderen als je dit niet doet kunnen de tegels in de tuin gaan verkleuren.

Door je tuin een grondige schoonmaakbeurt te geven voordat de zomer begint kun je de hele zomer genieten van je tuin. Daarna kun je je tuin ook gezellig maken met nieuwe platen of nieuwe meubels. Als je opkijkt tegen het schoonmaken kun je ook hulp vragen ook een kennis of een familielid, als je samen schoonmaakt gaat het vaak een stuk sneller en is het ook gezelliger. Je kunt ook een professionele tuinhulp inhuren die je kan helpen met je tuin zomer klaar te maken.